“What I have always wanted for myself is much more primitive. It is probably nothing more than the affection of the people with whom I am in contact, and their good opinion of me.” (Anna Freud)

Psychotherapie

Psychoanalytische Psychotherapie

In mijn praktijk bied ik psychoanalytische psychotherapie. Deze psychotherapie is gebaseerd op psychoanalytische theorieën en inzichten. Sessies duren drie kwartier en vinden één of twee keer per week plaats.

In de behandeling richten we ons samen op contact maken met alles wat er in u omgaat. Dit kan gaan over dingen waar u tegenaan loopt in uw relatie, op uw werk of in vriendschappen. Maar ook over herinneringen, nare ervaringen of prettige belevenissen, dromen en fantasieën. En zeker van belang zijn gedachten en gevoelens die u hebt ten aanzien van mij en onderwerpen die in eerdere sessies zijn besproken. Het uiten van uw gedachten, gevoelens en fantasieën, het leren kennen van de angsten die dit oproept en de manieren waarop u deze angsten uit de weg gaat, staan centraal.

Door de wekelijkse frequentie ontstaan gaandeweg betekenisvolle levensverhalen, waardoor er een afname is van zelfverwijt, ruimte komt voor acceptatie en passendere omgang met beladen situaties en relaties. Klachten en symptomen worden soms even erger maar komen geleidelijk meer op de achtergrond en onderliggende existentiële angsten worden beter te begrijpen. Binnen de veiligheid van de therapeutische relatie kunt u zich bewuster worden van de nuances van uw emotionele ervaringen, hiermee in contact komen, deze gaan verdragen en betekenissen geven. Met als gevolg dat u zich hierdoor vitaler en meer autonoom voelt en minder last krijgt van uw patronen en u uw problemen ook daadwerkelijk kunt aanpakken.

Contact

Om na een prachtige dag alles nog eens te kunnen herleven is onbetaalbaar!

Aanvraag verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.